2019 Ford Mustang GT Premium

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Blogg

2019 Ford Mustang GT Premium är en riktigt läcker tuffing som redan när man startar den sätter igång en mängd avancerade elektroniska prylar inne i bilen. Instrumentpanelen är digital och passar flera olika körlägen som man väljer själv. Man kan välja mellan: Normal, Snow/wet, Sport, Drag Strip och Track. Med ett enkelt tryck på en knapp kan man byta körläge till det som passar bäst. Mycket smidigt och enkelt.

Den har också en oslagbart och imponerande stötdämpning som gör att bilen håller en fantastisk komfort när man är ute och kör. Farthållare finns så att man kan välja precis vilken hastighet bilen skall hålla. Forden har ett inbyggt system som känner av vilket väglag det är utanför bilen och kontrollerar stötdämparna efter detta. Därför är den otroligt säker och dessutom bekväm att köra. Om bilen skall användas på en bana så finns det på instrumentpanelen speciella “Track-appar” som känner av och informerar föraren hur bilen bromsar, vilka bantider man har samt en accelerations-timer och mycket flera finesser. Instrumentbrädan är den första digitala som Mustang kommer med och skall hjälpa föraren att få ut mesta möjliga av att köra bilen. Den har hela sju färger som den skiftar mellan och om man vill kan man till och med skapa sin egen, speciella och personliga färg. Man kan beroende på vilket körläge man väljer ändra hur mycket gasen skall reagera när du trycker ner den, styrningen kan ändras så att allting blir skräddarsytt till föraren som kör bilen. Man kan till och med spara de inställningar man ställt in så att de “finns kvar” tills nästa gång man skall ut och köra sin Mustang. Åker man på en bana kan man maximera bilens acceleration från stillastående med läget som heter Drag Strip. En riktigt hisnande och spännande upplevelse.

LED-lampor ställer in sig själva

Mustang har också nya LED-lampor som ställer in sig själva efter vilket ljusförhållande som är utomhus. Den känner av automatiskt när man måste blända av helljuset vid exempelvis möte vid mörkerkörning så det behöver man inte tänka på alls. När den andra bilen passerat växlar den om till helljuset igen. Helt fantastiskt! Det sitter även jättesnygga varselljus på bilen som gör att man syns bättre ute på mörka vintervägar till exempel. Bilen hjälper också till när man skall göra start i en uppförsbacke. Det kan vara nog så besvärligt ibland. Bilen hindrar föraren från att “rulla bakåt” och det fungerar så att trycket i bromssystemet behålls några sekunder tills föraren åter får kontroll och kan åka framåt igen. Detta är också perfekt vid halt väglag. Mustangen är så fiffig att den känner av om man råkar komma över i fel fil och varnar då genom att tala om detta på instrumentbrädan. Ratten börjar även att vibrera för att göra föraren uppmärksam på detta. Om föraren inte är uppmärksam på varningen styr bilen själv tillbaka till rätt körfält. Detta fungerar på motorvägar och vägar som är flerfiliga. Detta system kan stängas av manuellt men avaktiveras själv när farten understiger 70 kilometer i timmen

LED-lampor ställer in sig själva